Άγνωστο πότε θα επιστραφούν στους συνταξιούχους οι «λάθος» κρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ στις επικουρικές

Δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, ότι θα γίνει η επιστροφή στους συνταξιούχους των ποσών υπέρ ΑΚΑΓΕ που «παράνομα» παρακρατήθηκαν από τις επικουρικές συντάξεις, ωστόσο, απέφυγε να προσδιορίσει το πότε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, επανέλαβε ότι τα επιπλέον ποσά θα επιστραφούν, θυμίζοντας ότι το ίδιο έγινε και με τις λάθος κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ, αλλά απέφυγε να απαντήσει πότε οι συνταξιούχοι θα πάρουν πίσω τα ποσά που τους αναλογούν.

Επίσης, ο κ. Πετρόπουλος επανέλαβε ότι οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν σχετική αίτηση, διαβεβαιώνοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής.

Θυμίζουμε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας έχουν εικόνα του θέματος και σύμφωνα με πληροφορίες οι «λάθος» παρακρατήσεις στις επικουρικές συντάξεις αφορούν 190.000 – 200.000 συνταξιούχους, από τους συνολικά 1,2 εκατ. συνταξιούχους που εισπράττουν επικουρική.

Το ποσό που πρέπει να επιστραφεί φτάνει περίπου στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι η επιστροφή των ποσών απαιτεί προηγούμενη έγκριση της τρόικας.

Διαβάστε και: ΣΥΑΤ: Έτσι «έστησαν» την παράνομη παρακράτηση υπέρ ΑΚΑΓΕ στις επικουρικές – Να επιστραφούν τα λεφτά