Έρχονται άλλες 5.000 νέες επικουρικές συντάξεις το Μάιο

Προσπάθεια να απονείμουν περισσότερες από 5.000 νέες επικουρικές συντάξεις το Μάιο καταβάλλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Αν και βρισκόμαστε στις πρώτες ημέρες του Απριλίου, η ροή υπολογισμού των συντάξεων αφήνει πολλές ελπίδες ότι θα καταστεί εφικτό να πιαστεί ο συγκεκριμένος στόχος. Άλλωστε, στο ΕΤΕΑΕΠ δεν κρύβουν ότι θέλουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχουν καταφέρει να απονέμουν έως 9.500 νέες συντάξεις το μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, η συντριπτική πλειονότητα των επικουρικών συντάξεων που εκδίδονται αφορούν αιτήσεις που υποβλήθηκαν μετά την 1/1/15. Συνεπώς, ο υπολογισμός τους γίνεται σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι συντάξεις αυτές κατά μέσο όρο κυμαίνονται από 150 – 200 ευρώ το μήνα.

Οι εκτιμήσεις αρμόδιων στελεχών του ΕΤΕΑΕΠ είναι ότι όσο προχωρούν οι μήνες, τόσο ομαλοποιείται η έκδοση νέων συντάξεων. Έτσι, μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα «σπάσει το φράγμα» των 100.000 εκκρεμών αιτήσεων. Έως τώρα οι αιτήσεις που βρίσκονται στην αναμονή είναι λίγο παραπάνω από 110.000. Εάν η διαδικασία συνεχιστεί με τις αυξητικές τάσεις που θέλουν στο ΕΤΕΑΕΠ, τότε είναι εφικτό σε 12 – 15 μήνες από τώρα, οι εκκρεμότητες για το μεγαλύτερο ταμείο επικουρικών συντάξεων να πάψουν να υφίστανται…