Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο υπ. Εργασίας την Τρίτη για τα αναδρομικά

Φωτό αρχείου -Πηγή: asfalistiko.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29 Αθήνα) την Τρίτη, 13 Νοέμβρη 2018, με αίτημα την άμεση επιστροφή των μνημονιακών περικοπών στις συντάξεις ανακοίνωσε η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος (ΑΓΣΣΕ).

«Απαιτούμε τώρα την επιστροφή των παρανόμων μνημονιακών κρατήσεων, βάσει των αποφάσεων του ΣτΕ και των αποφάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων που καθημερινά αποφασίζονται, δικαιώνοντας τους συνταξιούχους. Απαιτούμε τώρα την επιστροφή σε όλους τους συνταξιούχους, και όχι επιλεκτικά σε ορισμένους, την επιστροφή των αναδρομικών των κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς επίσης των Δώρων και των Επιδομάτων Αδείας, ώστε οι συνταξιούχοι να μην σύρονται στον ΕΦΚΑ για αιτήσεις και στα δικαστήρια για αγωγές», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΑΓΣΣΕ.

«Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των Συνταξιούχων να δώσουν δυναμικά το παρών την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 έξω από το υπουργείο Εργασίας. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την επιστροφή των μνημονιακών μειώσεων στις συντάξεις μας που μας έχουν φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο», καταλήγει η ανακοίνωση.