Αγωνιστικό ραντεβού στην ψήφιση των προαπαιτούμενων έδωσαν οι συνταξιούχοι (video & φωτό)

Φωτό: asfalistiko.gr

Για την ημέρα ψήφισης στη Βουλή των προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού οι συνταξιούχοι, που πραγματοποίησαν και σήμερα το απόγευμα νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας (την τέταρτη κατά σειρά) έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ενόψει της απόφασης για τη συνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου.

Στη συγκέντρωση, που οργάνωσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) σε συνεργασία με πολλές ακόμα οργανώσεις συνταξιούχων, ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ, Νίκος Χατζόπουλος, επισήμανε για μια ακόμα φορά την απαίτηση των συνταξιούχων για δίκαιη δίκη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικό πως «θέλουμε ό,τι έγινε στο μισθοδικείο, με το 9-0, να γίνει και σ’ εμάς».

Επίσης, υπογράμμισε ότι ο επανυπολογισμός στις συντάξεις που κάνει η κυβέρνηση «δεν τους βγαίνει», αφού όπως είπε δεν πιάνεται το 1,8 δισ. ευρώ και προειδοποίησε ότι θα κόψουν από όλες τις συντάξεις, ενώ προανήγγειλε ότι σε συνεργασία με τις υπόλοιπες οργανώσεις συνταξιούχων θα διαμορφωθεί ένα υπόμνημα το οποίο θα πάει στους αρχηγούς των κομμάτων και σε όλους τους βουλευτές, από τους οποίους θα ζητείται η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Στη συγκέντρωση μίλησε, επίσης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Απόστρατων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΑΣΑ) ο οποίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην υποχωρήσει στις νέες πιέσεις και να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και εξαγγελίες.

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στο ΣτΕ