Αισιόδοξη ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις από 1/1/2019 και η Αχτσιόγλου

«Μας επιτρέπεται η αισιοδοξία ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις» από 1/1/2019 ανέφερε μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Οι νέες δηλώσεις της υπουργού Εργασίας περί μη περικοπής των συντάξεων έρχονται να προστεθούν στις αντίστοιχες άλλων κυβερνητικών στελεχών, με τελευταία αυτή του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Είναι πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση με κάθε τρόπο συντηρεί το θέμα στην επικαιρότητα, επιβεβαιώνοντας εμμέσως και το ρεπορτάζ του asfalistiko.gr. Η κ. Αχτσιόγλου επανέλαβε ότι το μέτρο της μείωσης των συντάξεων επιβλήθηκε από το ΔΝΤ στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, με το Ταμείο τότε να αμφισβητεί το στόχο για τα πρωτογενή πλεονάσματα, κάτι που σήμερα δεν ισχύει.

Μετά τον Αύγουστο, είπε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου, πρέπει να δούμε τα δημοσιονομικά δεδομένα, προσθέτοντας ότι υπάρχει ένα ψηφισμένο μέτρο αλλά υπάρχουν και τα δημοσιονομικά δεδομένα που δεν αναγκάζουν κανέναν να επιμείνει σε αυτό.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση θα φέρει μονομερώς την μη περικοπή των συντάξεων, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς αιφνιδιασμούς και μονομερείς ενέργειες, αλλά με σχεδιασμό και συζήτηση.

Η υπουργός Εργασίας, πάντως, συμφώνησε ότι σήμερα το ύψος των συντάξεων δεν είναι ικανοποιητικό, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να ξέρει κανείς πότε και από ποιους οι συντάξεις έγιναν μη ικανοποιητικές.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι η τεχνική επεξεργασία έχει ήδη ξεκινήσει και τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού θα ληφθούν εντός του 2018.