Ακόμα μετράνε τις εκκρεμείς συντάξεις! – Χιλιάδες συνταξιούχοι θύματα ενός άθλιου πολιτικού παιχνιδιού

Συνεχίζεται το… γαϊτανάκι που έχει στηθεί από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στις πλάτες χιλιάδων ανθρώπων, σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις.

Η σημερινή παραδοχή του υπουργού Εργασίας στη Βουλή, αποκαλύπτει σε όλο του το μέγεθος ένα απαράδεκτο πολιτικό-επικοινωνιακό παιχνίδι που έχει στηθεί πάνω σε ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι οι εκκρεμείς συντάξεις είναι περίπου 90.000 και τον Βρούτση να αντιτείνει ότι ξεπερνούν τις 400.000, οι αριθμοί πέφτουν κυριολεκτικά σαν το «χαλάζι».

Σήμερα, πάντως, ο υπουργός Εργασίας κλήθηκε να απαντήσει στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου, για τις εκκρεμείς συντάξεις.

«Δυστυχώς, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. 470.000 εκκρεμείς συντάξεις, κύριες, επικουρικές και εφάπαξ υποθέσεις, λιμνάζουν αυτή τη στιγμή στο υπουργείο», είπε ο κ. Βρούτσης και ενημέρωσε ότι η ακριβής απάντηση, που δεν θα επιδέχεται μάλιστα καμία αμφισβήτηση, θα διαβιβαστεί στη Βουλή πολύ σύντομα από τις υπηρεσίες του υπουργείου που συγκεντρώνουν τα στοιχεία για τις εκκρεμείς υποθέσεις, έως το τέλος του Αυγούστου του 2019.

Τι είπε, δηλαδή, ο υπουργός; Ότι ουδείς αυτή την ώρα γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Ποια στοιχεία, λοιπόν, επικαλούνται κυβέρνηση και αντιπολίτευση όταν αναφέρουν αριθμούς και αλληλοκαταγγέλλονται; Ρητορικό το ερώτημα…

Ο υπουργός ενημέρωσε, επίσης, τη Βουλή για τα βήματα που έγιναν και γίνονται, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων. Είπε συγκεκριμένα ότι ενισχύθηκε ο ΕΦΚΑ με 86 ακόμη υπαλλήλους που είναι αρμόδιοι για την απονομή των συντάξεων. Έτσι, σήμερα από 502 είναι 588 υπάλληλοι στον τομέα της απονομής των συντάξεων.

Επίσης, είπε ότι στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, έχει περιληφθεί διάταξη με την οποία σταματάει η κινητικότητα για το υπουργείο Εργασίας για έναν ακόμη χρόνο, ώστε κανείς υπάλληλος να μην μπορεί να φύγει από τον ΕΦΚΑ, αλλά να παραμείνει προσηλωμένος στα αυστηρά και ευαίσθητα καθήκοντά του. Επίσης, έως το τέλος του χρόνου θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το τμήμα απονομής συντάξεων.