Αλ. Μητρόπουλος: Γιατί αργούν οι αποφάσεις του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου;

Αλέξης Μητρόπουλος, πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚΚ

Για καθυστέρηση χωρίς προηγούμενο σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, σχετικά με την έκδοση των αποφάσεων του ΣτΕ για το νόμο Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, «13 μήνες μετά την εκδίκαση των προσφυγών από το Συμβούλιο της Επικρατείας (4-10-2017) και επτά μήνες μετά την παραίτηση τού πρώην Προέδρου κ. Νικολάου Σακελλαρίου (16-5-2018) που κατήγγειλε παρεμβάσεις στη λειτουργία του, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας δεν έχει ακόμη εκδώσει τις αποφάσεις του για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου 4387/2016 (“νόμος Κατρούγκαλου”)».

«Η αγωνία των συνταξιούχων και όλου του λαού κορυφώνεται, πολύ περισσότερο όταν έχει γίνει ευρέως γνωστό ότι οι Διασκέψεις έχουν προ μηνών ολοκληρωθεί και οι αποφάσεις του έχουν ουσιαστικά ληφθεί. Η κυβέρνηση, εν τω μεταξύ, βρίσκει την ευκαιρία να νομοθετεί επί θεμάτων (π.χ. εισφορές επιστημόνων, ελευθέρων επαγγελματιών, αγροτών) που έχουν απασχολήσει το ΣτΕ και όλοι αναμένουμε με ενδιαφέρον και αγωνία την κρίση του. Δεν υπάρχει προηγούμενο σε ευρωπαϊκή χώρα να έχουν καθυστερήσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποφάσεις επί νομοθετήματος τέτοιας σπουδαιότητας για όλο τον πληθυσμό μιας χώρας!», καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ.