Αλ. Μητρόπουλος: «Ταφόπλακα» από τρόικα και ΣΥΡΙΖΑ στις αποφάσεις του ΣτΕ για τις συντάξεις!

Αλέξης Μητρόπουλος, πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚΚ

Μια ακόμα σημαντική αποκάλυψη κάνει σήμερα ο επικεφαλής της ΕΝΥΠΕΚΚ, καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας μια εξαιρετικά σημαντική πτυχή της πρόσφατης συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον επικεφαλής της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), «με το κείμενο της από 3/12/2017 συμφωνίας για την τρίτη αξιολόγηση (Supplemental Memorandum of Understanding: Greece, Third Review of the ESM Programme, Chapter. 2.5.1, page 14), όπως δόθηκε στη δημοσιότητα στις 10/12/2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η τρόικα έθεσαν οριστικά “ταφόπλακα” στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και των άλλων Δικαστηρίων που είχαν κρίνει αντισυνταγματικές και παράνομες τις περικοπές των συντάξεων του β’ Μνημονίου (ν. 4046/2012) και των εφαρμοστικών του νόμων».

Ο Αλέξης Μητρόπουλος σημειώνει ότι «με περίσσεια θράσους, κυβέρνηση και δανειστές αποτιμούν σε 2 μονάδες του ΑΕΠ (3,6 δισ. ευρώ) την… ωφέλειά τους από την οριστική και αμετάκλητη άρνηση εφαρμογής των αποφάσεων των Ελληνικών Δικαστηρίων, ποσό που αντιστοιχεί στις απώλειες των συνταξιούχων!».

Και συμπληρώνει ότι «σήμερα η ΕΝΥΠΕΚΚ, μετά τη μεγάλη χθεσινή κινητοποίηση συνταξιούχων και εργαζομένων και ενόψει της προγραμματισμένης για σήμερα κινητοποίησης από άλλες συνταξιουχικές Οργανώσεις, δίνει στη δημοσιότητα στα αγγλικά και μεταφρασμένο το κείμενο της ντροπής που υπέγραψε η “Αριστερή” κυβέρνησή μας με τους “Θεσμούς” και αποκαλύπτει τον εμπαιγμό τους σε βάρος του πολύπαθου λαού μας!».

Ιδού το κείμενο στην αγγλική (σελ. 14)

«2.5.1 Pensions. The Authorities have adopted a comprehensive reform of the pension system, to strengthen long-term sustainability while targeting savings of around 1 percent of GDP by 2018, mostly from the expenditure side, on top of the full absorption of the impact of the Council of State ruling on the pension measures of 2012, around 2 percent of GDP».

Ιδού το κείμενο στην ελληνική

«2.5.1 Συντάξεις. Οι Αρχές έχουν υιοθετήσει μια συνολική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, προκειμένου να ενισχυθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, αντλώντας περίπου 1% του ΑΕΠ μέχρι το 2018, κυρίως από περικοπές συντάξεων, πέραν της αποφυγής της εκτέλεσης των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές του 2012, ύψους περίπου 2% του ΑΕΠ».

Τέλος, η ΕΝΥΠΕΚΚ «καλεί την κυβέρνηση:

– Να ακυρώσει την κατάπτυστη αυτή ρύθμιση της τρίτης αξιολόγησης.

– Να σεβαστεί την Ελληνική Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της.

– Να αποδώσει στους συνταξιούχους τα οφειλόμενα, εφαρμόζοντας τις δικαστικές αποφάσεις.

– Να προτάσσει το Συνταγματικό, Ασφαλιστικό και Εργατικό Δίκαιο της χώρας, αλλά και το δίκαιο του καθημαγμένου μας λαού, έναντι των άδικων και παράλογων απαιτήσεων των δανειστών που εκβιάζουν και πιέζουν για την εφαρμογή αρχών και αξιών τού καζινο-καπιταλισμού!».