Ανάσα για μηχανικούς: Αποσυνδέεται η εγγραφή στο ΤΕΕ από τις ασφαλιστικές εισφορές

Λύση στο μείζον ζήτημα της υποχρεωτικής καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από τους μηχανικούς με την εγγραφή τους στο ΤΕΕ και ανεξάρτητα από το αν ασκούν το επάγγελμα προανείγγηλε η κ. Έφη Αχτσιόγλου.

Ρύθμιση με την οποία θα διαχωρίζει η ασφάλιση από την ιδιότητα στον κλάδο των μηχανικών, έτσι ώστε να μην καταβάλλουν οι απασχολούμενοι στο συγκεκριμένο χώρο ασφαλιστικές εισφορές χωρίς να έχουν εισόδημα, ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας.

Πρόθεση της αρμόδιας υπουργού κ. Έφης Αχτσιόγλου είναι να κατατεθεί στη Βουλή σχετική ρύθμιση, ώστε να τερματιστεί μια αδικία που επί σειρά ετών υφίστανται οι μηχανικοί.

Η αδικία αφορά το γεγονός ότι οι μηχανικοί αμέσως μετά την εγγραφή τους στο ΤΕΕ πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές ανεξάρτητα από το εάν πραγματικά ασκούν το επάγγελμά τους, έχουν δηλαδή κάνει έναρξη δραστηριότητας και έχουν έσοδα.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να αποσυνδεθεί η πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών από την εγγραφή στο ΤΕΕ και να ξεκινά -όπως σε όλους τους επαγγελματίες- με το άνοιγμα βιβλίων και την πραγματική άσκηση του επαγγέλματος.