Αντίσκηνα ώς και την Παρασκευή έξω από το υπ. Εργασίας για τις συντάξεις χηρείας

Αποφασισμένες να συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθούν δηλώνουν εκπρόσωποι του Συλλόγου Θανόντων Συζύγων «Αξία», οι οποίες πραγματοποιούν από σήμερα μια πρωτότυπη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας, αντιδρώντας δυναμικά στο πετσόκομμα των συντάξεων χηρείας.

Όπως δήλωσε στο asfalistiko.gr η α’ αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Πόπη Δεληγιάννη, «βρισκόμαστε εδώ για να υπογραμμίσουμε στην κυβέρνηση ότι δεν σταματάμε στα λόγια, προχωράμε στις πράξεις. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μας εάν δεν δικαιωθούμε. Ζητάμε την άμεση αναμόρφωση των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, μέσω των οποίων χιλιάδες συντάξεις χηρείας διακόπτονται ή μειώνονται δραστικά. Την άμεση άρση του ηλικιακού κριτηρίου από το 50% που επέβαλλαν στις συντάξεις χηρείας, στο 70% , όπως δηλαδή ίσχυε μέχρι πρότινος . Επίσης, ζητάμε το μέτρο της προσωπικής διαφοράς να μην ισχύει από τώρα, ενώ στις υπόλοιπες συντάξεις θα ισχύσει από το 2019.»

Σε πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων του Συλλόγου με την ηγεσία του υπ. Εργασίας τους έγινε γνωστό ότι το θέμα των συντάξεων χηρείας θα τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου με τους εκπροσώπους των δανειστών με προτεινόμενη από πλευράς υπουργείου την αύξηση του κατώτατου πλαφόν για τις συντάξεις αυτής της κατηγορίας, ώστε να μην υπολείπονται των 384 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου θανόντων συζύγων «Αξία» θα παραμείνουν με τα αντίσκηνά τους έξω από το υπουργείο Εργασίας μέχρι και την Παρασκευή.