Ασφαλιστικό, συντάξεις και εργασιακά στο «στόχαστρο» των θεσμών – Συνάντηση με τον Χατζηδάκη

Τα ζητήματα των εκκρεμών απονομών συντάξεων, της μεταρρύθμισης της επικουρικής ασφάλισης, των αλλαγών στα εργασιακά και των παρεμβάσεων στην επαγγελματική κατάρτιση, απασχόλησαν κατά κύριο λόγο τους θεσμούς. Σε συνάντηση που είχαν μέσω τηλεδιάσκεψης με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, οι επικεφαλής τους, έθεσαν μια σειρά από ερωτήματα, σχετικά με τα εξής θέματα:

– Εργασιακό νομοσχέδιο: Έγινε γνωστό ότι τελεί υπό επεξεργασία. Ο σχεδιασμός είναι να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στην άνοιξη.

– Μεταρρύθμιση του συστήματος της επικουρικής ασφάλισης: Το υπουργείο αναμένει τις απαραίτητες μελέτες (αναλογιστική, μακροοικονομική, βιωσιμότητας δημοσίου χρέους), που εκπονούνται.

– Εκκρεμείς συντάξεις: Ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των θεσμών για την υφιστάμενη κατάσταση και το σχεδιασμό, υπό το πρίσμα και των χθεσινών ανακοινώσεων για την τοποθέτηση project manager και ομάδας έργου, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία της απονομής. -Μεταρρύθμιση της επαγγελματικής κατάρτισης: Τονίστηκε ότι στόχος είναι η αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων (ΕΣΠΑ-Ταμείο Ανάκαμψης) προς αυτήν την κατεύθυνση.