Αυξάνονται τα όρια οφειλών στα Ταμεία για συνταξιοδότηση – Ρύθμιση-ανάσα ανακοίνωσε ο Πετρόπουλος

Την αύξηση των ορίων οφειλών στα ασφαλιστικά Ταμεία, ώστε να μπορέσουν να βγουν σε σύνταξη χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, που σήμερα βρίσκονται εγκλωβισμένοι, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Μιλώντας σήμερα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, μεταξύ άλλων, εξήγγειλε την αύξηση των ισχυόντων ορίων της οφειλής προς τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε οι οφειλέτες να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

Θυμίζουμε ότι σήμερα τα όρια οφειλών είναι 20.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, 15.000 ευρώ για αυτοαπασχολούμενους και 4.000 ευρώ για αγρότες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και ο υφυπουργός δεν έδωσε στοιχεία για τα νέα όρια, θεωρείται βέβαιο ότι η αύξηση του ποσού οφειλής, σε συνδυασμό με τη νομοθετική πρωτοβουλία, που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, για τη ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 120 δόσεις, με επανυπολογισμό της οφειλής και σημαντικό κούρεμα, αναμένεται να«λυτρώσουν» χιλιάδες ασφαλισμένους που αν και έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας αδυνατούν να βγουν στη σύνταξη λόγω οφειλών.