Αχτσιόγλου: Ασυναγώνιστος στην παραγωγή fake news ο Βρούτσης

Ασυναγώνιστο, χαρακτηρίζει η Έφη Αχτσιόγλου τον Γιάννη Βρούτση στην παραγωγή fake news. Η πρώην υπουργός Εργασίας, απάντησε στο έγγραφο που δημοσιοποίησε ο διάδοχός της, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε δήθεν «συμφωνία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα για μείωση του προσωπικού του ΕΦΚΑ στα 6.500 άτομα, σταδιακά από το 2016 έως το 2020».

Η κυρία Αχτσιόγλου κάνει λόγο για «επικοινωνιακή φούσκα» και με επίσημη ανακοίνωση, παραθέτει τα εξής στοιχεία:

1) Το Προεδρικό Διάταγμα της 23ης Ιανουαρίου 2019 -της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ- για τον Οργανισμό του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης προβλέπει 8.502 θέσεις εργαζομένων στον ΕΦΚΑ. Ο κ. Βρούτσης γνωρίζει το ΠΔ για τον Οργανισμό του ΕΦΚΑ, αλλά ψεύδεται συνειδητά.

2) Το έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας δεν περιλαμβάνει καμία δέσμευση για μείωση προσωπικού στον ΕΦΚΑ. Ως τέτοια επιχειρεί να εμφανίσει ο κ. Βρούτσης την εκτίμηση για ενδεχόμενα επίπεδα προσωπικού, το διάστημα 2016-2020, σε συνάρτηση με την ψηφιοποίηση του αρχείου των ασφαλισμένων και την ηλεκτρονική λειτουργία του ΕΦΚΑ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, διασφάλισε και την ψηφιοποίηση του αρχείου των ασφαλισμένων και τη διατήρηση όλου του προσωπικού, όπως επιβεβαιώνει το Προεδρικό Διάταγμα.

3) Το έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Βρούτσης αποκαλύπτει πολλά fake news του ίδιου και επιβεβαιώνει ότι η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού αρχείου και η ηλεκτρονική έκδοση των συντάξεων είναι έργα που ξεκίνησαν και προχώρησαν σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το έγγραφο επιβεβαιώνει, επίσης, τη μείωση των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων συνταξιοδότησης επί ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο την πρώτη χρονιά λειτουργίας του ΕΦΚΑ είχαν μειωθεί κατά 21%. Συνολικά τα 71 ορόσημα του εγγράφου επιβεβαιώνουν τη σημαντική δουλειά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνική ασφάλιση.

Η κυρία Αχτσιόγλου χαρακτηρίζει επίσης «κουραστικό ψέμα», τα στοιχεία που επαναλαμβάνει διαρκώς ο κ. Βρούτσης, σχετικά με τις 470.000 ληξιπρόθεσμες συντάξεις. «Η αλήθεια είναι ότι τα ίδια τα Ταμεία τον Ιούνιο του 2019 ανακοίνωσαν ότι οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις για κύριες, επικουρικές και εφάπαξ ήταν 107.000, μειωμένες κατά 70% από τις 400.000 που παρέδωσε ο κ. Βρούτσης στις αρχές του 2015».

Κλείνοντας την τοποθέτησή της η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδια τομεάρχης εργασίας του κόμματος, σχολίασε και το ζήτημα των συντάξεων χηρείας προσθέτοντας ότι «όλοι θυμούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε την αύξησή τους. Όσες προσπάθειες και να κάνει ο κ. Βρούτσης για να καπηλευτεί το έργο του ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που καταφέρνει είναι να το δικαιώνει».