Βρούτσης: Χάσατε 150 εκατ. ευρώ στη διαδρομή μεταξύ ΕΦΚΑ και υπ. Οικονομικών…

Κάπου… χάθηκαν 150 εκατ. ευρώ, διαπιστώνει ο βουλευτής Κυκλάδων και Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρεται στις εργοδοτικές εισφορές που εισέπραξε από το Δημόσιο ο ΕΦΚΑ, και κάνει λόγο για «τραγελαφικά γεγονότα», επισημαίνοντας δύο διαφορετικές ανακοινώσεις, μία του υπουργείου Οικονομικών και μία του υπουργείου Εργασίας.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο κ. Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με ανακοίνωσή του, ο ΕΦΚΑ ισχυρίζεται ότι, το πρώτο τετράμηνο του 2017, εισέπραξε από το Δημόσιο 84.500.000 ευρώ, ως εργοδοτικές εισφορές για λογαριασμό των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα, όμως, με τα επίσημα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών το ποσό αυτό – για το πρώτο τετράμηνο του 2017 – ανέρχεται σε 233.000.000 ευρώ. Δηλαδή, απόκλιση 150.000.000 ευρώ»

Ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. αναφέρει ότι «πρόκειται για “αλχημεία” που στήθηκε, στην προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας να αποδείξει ότι ο προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ για το πρώτο τετράμηνο του 2017 είναι πλεονασματικός. Την ώρα που μειώνουν μισθούς και συντάξεις και φέρνουν εξοντωτικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες, την ίδια ώρα μεθοδεύουν την αλλοίωση της πραγματικότητας με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Με μπακαλίστικες διαδικασίες και “αλχημείες”, επιδιώκουν να κάνουν το μαύρο – άσπρο. Χάνουν, έτσι, κάθε ίχνος σοβαρότητας και αξιοπιστίας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, κατώτερη των περιστάσεων, ανεπαρκής και ανίκανη, έχει την απόλυτη ευθύνη τόσο για την τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στον ΕΦΚΑ όσο και για την απόλυτη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας».