«Βόμβα» από ΣτΕ: Συνταγματικός ο επανυπολογισμός συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς

Απόφαση-βόμβα απόψε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τους συνταξιούχους, αφού με οριακή πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ του επανυπολογισμού των συντάξεων και της περικοπής της προσωπικής διαφοράς!

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), με οριακή πλειοψηφία (13 υπέρ – 12 κατά) απερρίφθησαν από το ΣτΕ οι προσφυγές που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΝΥΠΕΚΚ, «το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ Ολομέλεια), μετά από επανειλημμένες διασκέψεις και μετά από πολύωρη συζήτηση, σήμερα απέρριψε τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις τους που είχαν επιβληθεί με το ν. 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου)».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΝΥΠΕΚΚ, «το Συμβούλιο της Επικρατείας, με οριακή πλειοψηφία μίας (1) μόνο ψήφου (αφού 13 δικαστές ψήφισαν υπέρ της συνταγματικότητας των περικοπών και 12 δικαστές υπέρ της αντισυνταγματικότητάς τους) αλλάζει με την απόφασή του αυτή όλα τα δεδομένα αναφορικά με την προοπτική των περικοπών των συντάξεων, όπως έχουν προνομοθετηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση για να ισχύσουν από 1-1-2019».

Η ΕΝΥΠΕΚΚ «παρακολουθεί τις αρνητικές δικαστικές εξελίξεις και επιφυλάσσεται να επανέλθει όταν δημοσιευθεί το κείμενο τής πολύ σημαντικής, αν και αρνητικής, αυτής απόφασης για το σύνολο των συνταξιούχων».