Για τα οικογενειακά επιδόματα συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα

Το απόγευμα θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα για την αναδιάρθρωση των οικογενειακών επιδομάτων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε νωρίτερα σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με τους εκπροσώπους των δανειστών συμφωνήθηκε η αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού των οικογενειακών επιδομάτων από 650 εκατ. ευρώ στα 810 εκατ. ευρώ, δηλαδή να διατεθούν επιπλέον 160 εκατ. ευρώ.

Συμφωνία υπήρξε και σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των εκκρεμών συντάξεων και εφάπαξ μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2018.

Επίσης, συμφωνία με την τρόικα υπήρξε και στο θέμα του επανυπολογισμού των συντάξεων, ενώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας έχει ήδη ολοκληρωθεί το 90%. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ο επανυπολογισμός θα ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτό, λοιπόν, που απομένει για το απόγευμα, στο σκέλος πάντα που αφορά το υπουργείο Εργασίας, και με δεδομένη τη χτεσινή εκτίμηση ανώτατου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών πως, «φαίνεται ότι θα έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) το Σάββατο», είναι να κλείσει το θέμα των οικογενειακών επιδομάτων.

Θυμίζουμε ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ζητά να υπάρξει ένα ενιαίο οικογενειακό επίδομα, από δύο που υπάρχουν σήμερα, με ενίσχυση του επιδόματος για το πρώτο και το δεύτερο παιδί, ώστε να υπάρχει ομαλοποίηση χωρίς, όμως, περικοπή των επιδομάτων.

Διαβάστε και: Καταληκτικό ραντεβού Αχτσιόγλου-τρόικας – Τι ζητούν οι δανειστές, τι διεκδικεί η κυβέρνηση