Γ. Βρούτσης: Η κυβέρνηση εξαπατά τους ασφαλισμένους με τις εισφορές του ΕΦΚΑ

Δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει γίνει ο συμψηφισμός των εισφορών του ΕΦΚΑ για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

«Τα συνεχή ατοπήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουν τέλος», τονίζει ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι «το επιβεβαιώνουν τα νέα σημειώματα των ασφαλιστικών εισφορών Δεκεμβρίου για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Ενώ θα έπρεπε – από τον Ιούλιο 2017 – να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του συμψηφισμού των εισφορών, παρέμεινε ανεφάρμοστη».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, μεθόδευσε συνειδητά τη μη εφαρμογή του συμψηφισμού με σκοπό να παρουσιάσει πλασματικό πλεόνασμα ο ΕΦΚΑ. Και αυτό σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των αγροτών της χώρας, που καλούνται να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές -για 6ο συνεχόμενο μήνα- με βάση τα εισοδήματα του 2015 και όχι με βάση τα εισοδήματα του 2016, όπως προβλέπει ο νόμος».

Και συνεχίζει: «Με δεδομένη τη σημαντική μείωση στα εισοδήματα του 2016 -κατά 900.000.000 ευρώ σε σχέση με το 2015- οι ασφαλιστικές εισφορές που καλείται σήμερα να καταβάλει το πιο παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας μας είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που θα έπρεπε και σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν στα πραγματικά τους εισοδήματα. Η κυβέρνηση αναγκάζει εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες να πληρώσουν – για το 2018 – ταυτόχρονα επιπλέον εισφορές. Τους καταφέρνει ένα “τριπλό χτύπημα”, αφού καλούνται να πληρώσουν συνολικά και τις τρέχουσες εισφορές αυξημένες και τις εισφορές του 2016 και αναδρομικά από 1/1/2017 τις εισφορές 7% και 4% αντίστοιχα για επικουρική και εφάπαξ».

«Είναι πλέον ολοφάνερο, ότι η κυβέρνηση τους εξαπάτησε συνειδητά, καθώς επέλεξε το δρόμο της αλχημείας και της προπαγάνδας, παραβιάζοντας το νόμο και προκαλώντας την οικονομική αφαίμαξή τους!», καταλήγει ο . Βρούτσης.