Γ. Βρούτσης: Νέο κατόρθωμα της κυβέρνησης οι συνταξιούχοι των 360 ευρώ

«Μετά τη γενιά των εργαζομένων των 360 ευρώ, το νέο κατόρθωμα της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου είναι οι συνταξιούχοι των 360 ευρώ», επισημαίνει ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ., βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης.

Στη δήλωσή του με την οποία σχολιάζει την τροπολογία που κατέθεσε χτες η κυβέρνηση για τις συντάξεις χηρείας, τονίζει ότι «πέρασαν 20 μήνες από την ψήφιση του διάτρητου ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και οι συνεχείς αλλαγές του -19 μέχρι σήμερα- επιβεβαιώνουν την προχειρότητα και την αναποτελεσματικότητά του».

«Η τροπολογία για τις συντάξεις χηρείας», συνεχίζει ο κ. Βρούτσης, «αποτελεί ένα ακόμη μπάλωμα, που ούτε λύση δίνει, ούτε επουλώνει τις βαθιές πληγές των αδικιών που έχουν ανοίξει ο κ. Κατρούγκαλος και η κυρία Αχτσιόγλου, με δραματικές επιπτώσεις για την κοινωνία και την οικονομία. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, στην προσπάθειά της να αποποιηθεί των ευθυνών της και να αποφύγει τη σκληρή κριτική των δικαιούχων συντάξεων χηρείας, που υφίστανται την καταστροφή των επιλογών της, κατέθεσε την τελευταία στιγμή τροπολογία με στόχο να αποφύγει τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Η μέθοδος αυτή δεν μας εκπλήσσει. Είτε θα λένε ψέματα, είτε θα ρίχνουν αλλού τις ευθύνες, είτε θα κρύβονται. Όμως, ό,τι και αν κάνουν, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι γνωρίζουν το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ».

Και καταλήγει ο κ. Βρούτσης: «Έτσι, μετά τη γενιά των εργαζομένων των 360 ευρώ, το νέο κατόρθωμα της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου είναι οι συνταξιούχοι των 360 ευρώ».