ΔΑΚΕ-ΙΤ: Παράνομη η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας για την κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ

Τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ ιδιωτικού Τομέα, τονίζοντας ότι με «διαδικασίες “fast truck” επιχειρεί να αποδομήσει εν μια νυκτί κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες και στηρίχθηκαν στις διαχρονικά υψηλές εισφορές των εργαζομένων».

«Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας καταπατώντας τη θεσμική της υποχρέωση επιχειρεί ετσιθελικά, με τελεσίγραφα και αυταρχισμό, να καταργήσει το Λογαριασμό Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ) της ΕΤΕ που θεσπίστηκε και λειτουργεί από το 1949!», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Η ωμότητα και η αδιαλλαξία της Διοίκησης, η έλλειψη κάθε σοβαρής εναλλακτικής πρότασης για την εύρυθμη λειτουργία του ΛΕΠΕΤΕ και το σύνολο των μεθοδεύσεων πιστοποιούν πως η μόνη της επιδίωξη είναι η διάλυση της κοινωνικής προστασίας του εργατικού δυναμικού της Τράπεζας που θα αποτελέσει την “Κερκόπορτα” για τη διάδοση αντίστοιχων πρακτικών σε όλο τον κλάδο».

«Η κατάργησή του ΛΕΠΕΤΕ θα επιφέρει δυσμενείς συνέπειες στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, καθώς και στο ΤΥΠΕΤ, συνιστώντας ένα ολέθριο πλήγμα στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.