Δ. Στρατούλης: Η κυβέρνηση να εφαρμόσει όλες τις αποφάσεις που κρίνουν παράνομες τις μειώσεις συντάξεων

«Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει για όλους τους συνταξιούχους τις δικαστικές αποφάσεις, που κρίνουν παράνομες τις μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων και την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης», σημείωσε το μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ και πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη σημερινή συγκέντρωση συνταξιούχων από τη Θεσσαλονίκη στο ΣτΕ.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από το σύλλογο συνταξιούχων Θεσσαλονίκης «Η Συσπείρωση», με αφορμή τη συζήτηση στην επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ του αιτήματος του Σωματείου, με το οποίο καλεί ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΠ να εφαρμόσουν τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ, με τις οποίες κηρύχτηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές συντάξεων τους με του νόμους 4051 και 4093 του 2011.

Ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι εκτός από τη συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις, η κυβέρνηση πρέπει «να τους επιστρέψει όλα τα παρανόμως παρακρατηθέντα από τις. Πρέπει επιτέλους να μπει ένα οριστικό τέλος στις μειώσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ παροχών και για τους παλιούς και για τους νέους συνταξιούχους και ν’ αρχίσει η αποκατάσταση των μειωμένων μέχρι και 50% συντάξεων τα χρόνια των μνημονίων, ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους».

«Οι συνταξιούχοι ένα μόνο δρόμο έχουν για να δικαιωθούν, τη συνέχιση των ενωτικών και μαζικών αγώνων τους για την υπεράσπισή και αναβάθμιση των συντάξεών τους και για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος και των πολιτικών δυνάμεων που το υπηρετούν», κατέληξε ο κ. Στρατούλης.