ΕΔΟΕΑΠ: Μείωση 7% στα εφάπαξ – Δεν μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις

φωτο: asfalistiko.gr

Οι επικουρικές συντάξεις που καταβάλλει ο ΕΔΟΕΑΠ δεν θα υποστούν την παραμικρή περικοπή. Τούτο προκύπτει από σχετική απόφαση που έλαβε η διοίκηση του Ταμείου, κατά την χθεσινή της συνεδρίαση. Κρίθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος μείωσης των επικουρικών συντάξεων, σύμφωνα και με την αναλογιστική μελέτη που έχει εκπονηθεί για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Αντίθετα, τα εφάπαξ που εκδίδονται και αφορούν αιτήσεις που υποβλήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, θα υποστούν 7% μείωση. Η περικοπή αποφασίστηκε με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την ίδια αναλογιστική μελέτη. Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ διευκρινίζει, πάντως, ότι για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι 31/12/2018 με χρόνο ασφάλισης έως 30/11/2017, το δικαιούμενο ποσό υπολογίζεται με το ισχύον καθεστώς, χωρίς καμία μείωση.

Επισημαίνεται ότι για χρόνο ασφάλισης από 1/12/2017 ισχύει ο νέος υπολογισμός, σύμφωνα με το Ν. 4498/2017, οπότε και δεν υπάρχει καμία περικοπή.

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ερχόμενης εβδομάδας, θα συζητηθεί η καταβολή μίας δόσης του εφάπαξ (15%) στους δικαιούχους των ήδη εγκεκριμένων εφάπαξ οικονομικών ενισχύσεων.