Εμπλοκή με την επιλογή Μαρίνου για τον ΕΦΚΑ – Ενστάσεις και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Εμπλοκή ως προς την επιλογή του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ, Στάθη Μαρίνου, υπήρξε πριν από λίγο στη συζήτηση που διεξήχθη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Στην ψηφοφορία που έγινε ο υποψήφιος για αντικαταστάτης του Θανάση Μπακαλέξη έλαβε 10 θετικές ψήφους, έξι αρνητικές, ενώ υπήρξαν και τέσσερα παρόν. Από την ψηφοφορία απουσίαζε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έυη Καρακώστα και έτσι η διαδικασία θα επαναληφθεί αύριο.

Όμως, από τους παρόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Βαρεμένος, Μπαλαούρας και Χριστοδουλοπούλου, ψήφισαν θετικά μεν, αλλά με ερωτηματικά, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Νίκος Φίλης.

Μάλιστα, ο κύριος Βαρεμένος φέρεται να δήλωσε ότι το ερωτηματικό του αφορά την επιλογή του προσώπου, ενώ ο κ. Φίλης περιορίστηκε να αναφερθεί στον προβληματισμό του για την αποτελεσματικότητα και ειδικότερα εάν θα επιτευχθούν οι στόχοι εξαμήνου που έχουν τεθεί.

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε η αποκάλυψη του τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ., Γιάννη Βρούτση, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο κ. Μαρίνος έχει επιχείρηση, παρά το γεγονός ότι πριν επιλεχθεί για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ, ήταν σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι συνεταίρος του κ. Μαρίνου είναι ο κ. Γεώργιος Καρτάλης, ο οποίος φαίνεται ότι έπαιρνε έργα με απευθείας αναθέσεις από την ΗΔΙΚΑ! Το τελευταίο, αξίας 20.000 ευρώ το πήρε με απευθείας ανάθεση μόλις προ διημέρου στις 26 Μαρτίου…

Ο κύριος Μαρίνος απαντώντας στις καταγγελίες Βρούτση, δήλωσε ότι έχει μεταβιβάσει τις μετοχές της εταιρίας και ότι ο πρώην, ουσιαστικά, συνέταιρός του έπαιρνε τις δουλειές ως απλός ελεύθερος επαγγελματίας…

Ο κύριος Βρούτσης άσκησε κριτική στον κύριο Μαρίνο και για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες για το κοινωνικό μέρισμα και το ΚΕΑ. Τόνισε δεικτικά ότι δεν μπορεί ο κύριος Μαρίνος να επικαλείται ότι συμμετείχε στην κατασκευή τους, αφού οι πλατφόρμες αυτές προϋπήρχαν. Απαντώντας ο κύριος Μαρίνος αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε έτοιμες πλατφόρμες, επέμεινε ότι χρησιμοποίησε καινούργιες και δήλωσε υπερήφανος για τη δουλειά του. Πρόσθεσε, δε, ότι κλήθηκε από την Ιταλία προκειμένου να συμβάλλει στην ανάπτυξη αντίστοιχου συστήματος.

Τέλος, ερωτηθείς για την αποπομπή του Θανάση Μπακαλέξη ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος απάντησε ότι η επιλογή του διοικητή του ΕΦΚΑ κάθε φορά, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις στοχεύσεις που υπάρχουν και πρόσθεσε δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο στη νέα επιλογή.