ΕΝΔΙΣΥ: Νέα κοροϊδία με τα αναδρομικά στις συντάξεις χηρείας – Εν μέρει καταβολή μετά την παρέμβαση εισαγγελέα

Φωτό αρχείου -Πηγή: asfalistiko.gr

Για μια ακόμα «περίπτωση εξαπάτησης από το υπουργείο Εργασίας», κάνει λόγο το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), αποκαλύπτοντας τους χειρισμούς που αφορούν τα παρακρατηθέντα ποσά υπέρ ΕΟΠΥΥ των θανόντων, από τον 11/2012 έως και τον 6/2016 στους δικαιούχους χήρες, χήρους, ανήλικα τέκνα, καθώς και στους κληρονόμους αυτών.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ, «την ίδια ώρα που η κυβέρνηση με την άρνησή της να καταβάλει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, τους οποίους έχει οδηγήσει σε μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, αποδεικνύεται ότι με πρωτοφανή ψέματα και παραπλανητικές κινήσεις  κοροϊδεύει και τους δικαιούχους των συντάξεων χηρείας, οι οποίες έχουν περικοπεί  δραματικά με το νόμο Κατρούγκαλου».

Νίκος Χατζόπουλος, πρόεδρος ΕΝΔΙΣΥ

Στις 2/8/2018 το ΕΝΔΙΣΥ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, κατά της υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης κ. Ε. Αχτσιόγλου και του υφυπουργού κ. Τ. Πετρόπουλου για την καθυστέρηση της επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών υπέρ ΕΟΠΥΥ των θανόντων, από τον 11/2012 έως και τον 6/2016 στους δικαιούχους χήρες, χήρους, ανήλικα τέκνα, καθώς και στους κληρονόμους αυτών.

 

«Στις 3/8/2018», επισημαίνεται στη σημερινή ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ, «το υπουργείο Εργασίας έβγαλε Δελτίου Τύπου με διάψευση και υποστήριζε ότι είχαν επιστρέψει τα ποσά! Μόλις ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή και χρεώθηκε στον 19ο πταισματοδίκη η αναφορά του ΕΝΔΙΣΥ και αφού κάλεσε ως μάρτυρες τον Πρόεδρο Ν. Χατζόπουλο και την Γ. Γραμματέα Μουρίκη Πόπη, αμέσως μετά  άρχισαν να καταβάλλουν τα παρανόμως παρακρατηθέντα».

Πόπη Μουρίκη, γενική γραμματέας ΕΝΔΙΣΥ

«Με την σύνταξη Νοεμβρίου του 2018  δόθηκαν τα ποσά, αρχής γενομένης από τους δικαιούχους του πρώην ΙΚΑ με σύστημα πληρωμής ΟΠΣ (σ.σ. με το σύστημα πληρωμών ΗΔΙΚΑ του πρώην ΙΚΑ δεν έχουν επιστραφεί τα ποσά, ούτε των υπόλοιπων ταμείων ακόμα)», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ.

Διαβάστε και:

Τη Μηνυτήρια αναφορά του ΕΝΔΙΣΥ

Το δελτίο τύπου του υπουργείου Εργασίας

Το υπόμνημα του ΕΝΔΙΣΥ στον 19ο Πταισματοδίκη