ΕΝΔΙΣΥ: Με στόχο την παραγραφή δεν επιστρέφουν τις εισφορές στους συνταξιούχους

Εμπαιγμό των συνταξιούχων χαρακτηρίζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) όσα τραγελαφικά, όπως τα χαρακτηρίζει, διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες σχετικά με την επιστροφή στους συνταξιούχους των ποσών που παράνομα παρακρατήθηκαν υπέρ ΕΟΠΥΥ.

Το ΕΝΔΙΣΥ επισημαίνει ότι «επιχειρείται σκόπιμα χρονική παρέκκλιση με στόχο την παραγραφή χρονικών διαστημάτων διεκδίκησης των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών» και καλεί τους συνταξιούχους να καταθέτουν αιτήσεις με υπολογισμένα τα ποσά προς τον ΕΦΚΑ, «κάτι που διασφαλίζει ότι το διάστημα δεν θα παραγραφεί».

Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ «ενώ ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ κ. Τσακίρης διαβεβαίωνε ότι τα ποσά θα πιστωθούν τέλη Νοέμβρη του 2017 με την σύνταξη του Δεκεμβρίου, την ίδια ώρα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι “θα επιστραφούν την χρονική στιγμή που το υπουργείο θα αποφασίσει και θα οργανώσει”».

«Από τις τελευταίες παλινδρομήσεις διαφαίνεται ότι επιχειρείται σκόπιμα χρονική παρέκκλιση με στόχο την παραγραφή χρονικών διαστημάτων διεκδίκησης των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών. Για αυτόν τον λόγο το ΕΝΔΙΣΥ ζητά οι συνταξιούχοι να καταθέτουν αιτήσεις με υπολογισμένα τα ποσά προς τον ΕΦΚΑ κάτι που διασφαλίζει ότι το διάστημα δεν θα παραγραφεί».Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, που πρώτο ανέδειξε το όλο θέμα, σταθερά και με επιμονή επί τέσσερα χρόνια με έγγραφά του και παραστάσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αλλά και αιτήσεις μελών διεκδίκησε την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών υπέρ του κλάδου υγείας. Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων:

  • Ζητά πολιτική δέσμευση περί μη παραγραφής χρονικών διαστημάτων.
  • Ζητά να τελειώνει ο περαιτέρω εμπαιγμός και τα επικοινωνιακά παιχνίδια εις βάρος των συνταξιούχων.
  • Ζητά ρητά άμεση επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών από την ημερομηνία εφαρμογής των μνημονιακών νόμων και δεδομένου ότι ο 4387/16 ορίζει επιτέλους το καταβαλλόμενο ποσό.

Η μη άμεση επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών από τους αρμόδια υπευθύνους αποτελεί παράβαση καθήκοντος και διώκεται ποινικά».