ΕΝΔΙΣΥ: Νέα κινητοποίηση συνταξιούχων αύριο στο ΣτΕ (video & φωτό)

Φωτό: asfalistiko.gr

Σε νέα συγκέντρωση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), αύριο, Πέμπτη, 17 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, καλεί τους συνταξιούχους το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), μετά την πετυχημένη σημερινή συγκέντρωση και την παραίτηση του Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία δημιουργεί νέα δεδομένα και προοιωνίζεται ντόμινο εξελίξεων.

Η σημερινή διαμαρτυρία εκατοντάδων συνταξιούχων έξω από το ΣτΕ και το υπουργείο Εργασίας, για την απόφαση της ολομέλειας, που διέρρευσε την Παρασκευή στον Τύπο, με την οποία κρίνεται συνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς, είναι γεγονός ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ, κ. Νίκου Σακελλαρίου.

Ο κ. Σακελαρίου με την παραίτησή του έστειλε ηχηρά μηνύματα, μιλώντας για «θύματα των μνημονίων», για ρυθμίσεις στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής που αντιβαίνουν στο Σύνταγμα, υπογράμμισε την επικυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού και τόνισε ότι με τις νέες μειώσεις στις συντάξεις οι συνταξιούχοι οδηγούνται στην εξαθλίωση.

Νωρίτερα η κινητοποίηση των συνταξιούχων είχε παλμό και οργή, ενώ η συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

Μιλώντας στο asfalistiko.gr ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ, Νίκος Χατζόπουλος, επισήμανε ότι δεν μπορεί το μισθοδικείο ομόφωνα να βγάζει αντισυνταγματικό το νόμο Κατρούγκαλου και το ΣτΕ να αποφασίζει ότι είναι συνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς για 2,5 εκατ. συνταξιούχους.

Ο κ. Χατζόπουλος κάλεσε όλους τους συνταξιούχους να μην μείνουν στα σπίτια τους, αλλά να απευθυνθούν στο Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, «να ενωθούμε για να τους σταματήσουμε. Δεν έχουμε άλλο δρόμο».

Στην ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ για την αυριανή κινητοποίηση υπογραμμίζεται ότι «καλούμε όλα τα μέλη μας και όλους τους συνταξιούχους να δώσουν το αγωνιστικό τους παρόν μετά και από τις εξελίξεις της παραίτησης του Προέδρου του ΣτΕ και των βαρυσήμαντων δηλώσεών του. Ζητάμε απόδοση δικαιοσύνης. Ζητάμε να καταργηθεί ο ν. Κατρούγκαλου. Ζητάμε δίκαιη δίκη».

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή κινητοποίηση των συνταξιούχων έξω από το ΣτΕ και το υπουργείο Εργασίας