ΕΝΔΙΣΥ: Σκόπιμη η αναβολή του ΣτΕ για το νόμο Κατρούγκαλου

Σκόπιμη κωλυσιεργία βλέπει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) πίσω από την αναβολή της συζήτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) περί ακύρωσης των περικοπών που φέρνει στις συντάξεις ο νόμος Κατρούγκαλου.

Θυμίζουμε ότι στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι από συνταξιουχικές οργανώσεις αιτήσεις ακύρωσης κατά των Υπουργικών Αποφάσεων που εκδόθηκαν σε εφαρμογή του Νόμου 4387/2016 και αφορούν τον επανυπολογισμό κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και την περικοπή όσων συντάξεων υπερβαίνουν (αθροιστικά κύρια και επικουρική) το ποσό των 1.300 ευρώ.

Οι αιτήσεις ακύρωσης επρόκειτο να εκδικαστούν σε πρώτη δικάσιμο στις 7/4/2017 στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Την ημερομηνία αυτή έγινε αυτεπάγγελτη αναβολή για τις 2 Ιουνίου 2017, προκειμένου η Εισηγήτρια να ετοιμάσει την Εισήγηση. Όμως, στις 29/5/2017, λίγες ημέρες πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης, οι οργανώσεις των συνταξιούχων ενημερώθηκαν ότι θα υπάρξει νέα αναβολή για το Φθινόπωρο με το επιχείρημα ότι οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου «δεν ήταν έτοιμοι».

Είναι φανερό, λένε οι οργανώσεις των συνταξιούχων, ότι «επιχειρείται παρέλκυση της δίκης, στην οποία πρόκειται να κριθούν ζωτικής σημασίας ζητήματα που αφορούν την ίδια την επιβίωσή μας και δημιουργούνται σε όλους μας εύλογες απορίες για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, κατόπιν κυβερνητικών πιέσεων να αποφευχθεί η δικαστική κρίση, για την προφανή αντισυνταγματικότητα των Υπουργικών Αποφάσεων που εκδόθηκαν για την εφαρμογή του Νόμου 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου)».