ΕΝΔΙΣΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στη Βουλή από τους συνταξιούχους

Φωτό: asfalistiko.gr

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) σε συνεργασία με άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις καλεί σε συγκέντρωση αύριο, Τετάρτη 13/6/2018, στις 7 το απόγευμα έξω από την Βουλή, «καταγγέλλοντας την πρωτοφανή κυβερνητική αναλγησία απέναντι στους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν οδηγηθεί σε πλήρη φτωχοποίηση».

Όπως τονίζει το ΕΝΔΙΣΥ, «με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου (4ου κρυφού μνημονίου) στη Βουλή έπεσαν οι μάσκες. Η δήθεν πολυδιαφημιζόμενη καθαρή έξοδος δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια θύελλα νέων μέτρων και περικοπών από το 2019 που συνθλίβουν την οικονομία, την ανάπτυξη, και την κοινωνία. Στα 68 δισ. ευρώ ανέρχεται η αφαίμαξη στους συνταξιούχους από τις μνημονιακές περικοπές. Στο ποσό αυτό θα προστεθούν και τα 3 δισ. ευρώ από το 2019 με τη μείωση της προσωπικής διαφοράς -χωρίς να ληφθεί υπόψιν η μείωση του αφορολογήτου από το 2020».

«Χωρίς τσίπα και ντροπή στέλνουν τους συνταξιούχους στον Καιάδα», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το ΕΝΔΙΣΥ και καταγγέλλει «την κυβέρνηση για εξαπάτηση των συνταξιούχων και για θρασύτατο και ανήθικο εμπαιγμό».

«Καλούμε όλους τους βουλευτές να καταψηφίσουν αυτές τις ανάλγητες περικοπές. Η εκ μέρους τους υπερψήφιση θα αποτελεί για αυτούς διαχρονικό όνειδος και μνημείο ανευθυνότητας. Καλούνται τα κόμματα που θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο να δεσμευτούν συγχρόνως από τώρα, με την καταψήφιση, ότι θα καταργήσουν τις σχετικές διατάξεις για τις περικοπές των συντάξεων σε περίπτωση που αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ.