ΕΝΥΠΕΚΚ: Να επιστραφούν έντοκα στους συνταξιούχους οι εισφορές για την υγεία

Να επιστρέψει έντοκα η κυβέρνηση τις αχρεωστήτως και παρανόμως παρακρατηθείσες εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ (ασθενείας), ζητά με σημερινή ανακοίνωσή της η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ).

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η ΕΝΥΠΕΚΚ και ο πρόεδρός της Καθηγητής Αλέξης Π. Μητρόπουλος, πρώτοι αποκάλυψαν το μεγάλο σκάνδαλο της παράνομης παρακράτησης της εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ (ασθενείας) από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Πρώτη η ΕΝΥΠΕΚΚ είχε αποκαλύψει ότι η παρακράτηση γινόταν επί εικονικών, ονομαστικών συντάξιμων αποδοχών, στις οποίες δεν είχαν υπολογιστεί οι αλυσιδωτές περικοπές».

«Η κυβέρνηση», τονίζει η ΕΝΥΠΕΚΚ, «μετά από πίεση και άλλων φορέων, υποχρεώθηκε -παρά την αρχική αρνητική της στάση- να επανυπολογίσει τη συγκεκριμένη εισφορά υπέρ ασθενείας και να επιστρέψει τα παρανόμως παρακρατηθέντα χρήματα στους συνταξιούχους».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Μένει τώρα, μετά και μία μεγάλη συγγνώμη που πρέπει να ζητήσει από τους συνταξιούχους, να επιστρέψει έντοκα τις αχρεωστήτως και παρανόμως παρακρατηθείσες εισφορές. Η ΕΝΥΠΕΚΚ θα αγωνίζεται με σθένος και εντιμότητα μέχρι την τελική δικαίωση!».