Επίδομα παιδιού: Αύριο η καταβολή της α’ δόσης από τον ΟΠΕΚΑ

Αύριο, Πέμπτη 29 Μαρτίου, πρόκειται να καταβληθεί η α’ δόση του 2018 για το επίδομα παιδιού. Πρόκειται για το επίδομα που αντικατέστησε τα Οικογενειακά Επιδόματα που χορηγούσε έως πέρσι ο ΟΓΑ.

Οι υπηρεσίες του νεοσύστατου Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), φαίνεται ότι πρόλαβαν να τακτοποιήσουν όλες τις εκκρεμότητες της καινούργιας διαδικασίας.

Έτσι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αύριο πρόκειται να καταβληθεί το συγκεκριμένο επίδομα, σε περίπου 727.000 δικαιούχους.

Το συνολικό κονδύλι που θα εκταμιευθεί υπερβαίνει τα 161 εκατ. ευρώ. Από αυτά, περίπου 25 εκατ. ευρώ, αφορούν την καταβολή αναδρομικών, σε δικαιούχους του προηγούμενου έτους.

Υπενθυμίζεται ότι στο εξής το επίδομα παιδιού θα καταβάλλεται κάθε δίμηνο σε προκαθορισμένη ημερομηνία. Οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ θα προσπαθήσουν η β’ δόση, να καταβληθεί κοντά στις 25 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σύγκριση με την περσινή α’ δόση των Οικογενειακών Επιδομάτων, το φετινό επίδομα παιδιού είναι κατά μέσο όρο κατά 43% υψηλότερο.