Επίθεση Τζανακόπολου σε Μαρινάκη, Αλαφούζο και Αναστασιάδη για τον ΕΔΟΕΑΠ

Δριμεία επίθεση εναντίον των Μαρινάκη, Αλαφούζου και Θέμου Αναστασιάδη εξαπέλυσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στην εισαγωγική του εισήγηση ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στην απόφαση της κυβέρνησης για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «το δυστύχημα είναι ότι και σε αυτό το πεδίο οι κατ’ εξακολούθηση οργανωτές της απεργοσπασίας που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων βρίσκονται για άλλη μια φορά απέναντι».

Σημείωσε ότι οι συγκεκριμένοι εκδότες πρωταγωνιστούν στην επιχείρηση ναρκοθέτησης της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ, «αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά», όπως τόνισε, «τόσο τις πολιτικές τους σκοπιμότητες όσο και την πλήρη αδιαφορία τους για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του δημοσιογραφικού κόσμου και όλων των εργαζόμενων στον Τύπο».

Θυμίζουμε ότι μόλις χτες οι εν λόγω εκδότες με ανακοίνωσή τους δημοσιοποίησαν την πρόθεσή τους να προσφύγουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον της θεσμοθέτησης του 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων ΜΜΕ υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ (διαβάστε αναλυτικά εδώ).