ΕΤΕΑΕΠ: Διορθώνονται τα λάθη στις εισφορές για επικουρικές και εφάπαξ

Τα λάθη που βρέθηκαν σε ειδοποιητήρια χιλιάδων ασφαλισμένων για καταβολή εισφορών επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ από μη μισθωτούς (7%+4%) διορθώνονται σταδιακά.

Όπως έκανε γνωστό χθες η διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), στα νεότερα ειδοποιητήρια που αναρτήθηκαν από τις εισφορές του μηνός Απριλίου, εξαιρέθηκαν 9.149 ασφαλισμένοι. Πρόκειται για όσους εργάζονται ταυτόχρονα και ως μισθωτοί στο δημόσιο. Επίσης, ρυθμίστηκε και το καθεστώς εισφορών που θα αφορά την επικουρική ασφάλιση των μηχανικών. Θα υπάρξουν, όμως, και άλλες διασταυρώσεις στοιχείων που θα πραγματοποιήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΤΕΑΕΠ. Όπου διαπιστωθεί ότι έχουν επιβληθεί άδικα υψηλότερες εισφορές, θα υπάρξει ανάλογη διόρθωση στα ειδοποιητήρια που θα λάβουν οι ασφαλισμένοι.

Πάντως, η εισπραξιμότητα του α’ τριμήνου του τρέχοντος έτους, που είναι και το πρώτο διάστημα που εφαρμόστηκε η καταβολή εισφορών υπέρ επικούρησης και εφάπαξ, εκτιμάται ότι κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

Όπως έγινε γνωστό, ανήλθε στο 75% για 220.000 ειδοποιητήρια, συνολικού ύψους 33,1 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι εισφορές του μηνός Απριλίου για να είναι εμπρόθεσμες, πρέπει να καταβληθούν το αργότερο έως μεθαύριο Παρασκευή, 31 Μαΐου.

Από τον Ιούνιο πάντως, οι εισφορές υπέρ επικούρησης μειώνονται από το 7% στο 6,5%. Αυτό σημαίνει ότι οι ελάχιστες εισφορές θα περιοριστούν στα 42,25 ευρώ, από 45,50 ευρώ το μήνα που είναι σήμερα.