ΕΦΚΑ: Μέτρα στήριξης όσων επλήγησαν από το σεισμό στη Ζάκυνθο

Με εγκύκλιο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, δίνονται οδηγίες στον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργοδοτών ή ασφαλισμένων, που επλήγησαν από το σεισμό στις 26 Οκτωβρίου 2018 που χτύπησε τη Ζάκυνθο.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι ισχύουν οι πάγιες ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες για τις αποδεδειγμένα πληγείσες επιχειρήσεις, για εργοδότες ή ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα σε περιοχές που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, προβλέπονται οι εξής διευκολύνσεις:

α) Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων, μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα ασφαλιστικών εισφορών, μετά των προσθέτων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

β) Αναστολή καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για έξι μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό προσθέτων τελών ή άλλων προσαυξήσεων.

γ) Οι ανωτέρω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίον έληξε η εξάμηνη αναστολή.

Δείτε την εγκύκλιο

31_OKT_2018_EFKA_STHRIXH_SEISMOPATHWN_ZAKYNTHOS