ΕΦΚΑ: Νέα παράταση στην καταβολή εισφορών από δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς και αγρότες

Νέα παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2018 για την καταβολή εισφορών δίνει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ και του πρώην ΟΓΑ. Η παράταση, δηλαδή, αφορά δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς και αγρότες.

Η παράταση αφορά τις εισφορές του 2016, οι οποίες έπρεπε να καταβληθούν έως τα τέλη Ιανουαρίου. Θυμίζουμε ότι σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ για παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου. Στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. αποφάσισε να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Με δεδομένο ότι το Φεβρουάριο αναμένεται να ξεκινήσει η ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα Ταμεία, στο πλαίσιο της διαδικασίας του εξωδικαστικού μηχανισμού, εκτιμήθηκε ότι δεν είναι δίκαιο για τους εν λόγω ασφαλισμένους να κληθούν να πληρώσουν εισφορές από το 2016 ώς τον Ιανουάριο 2018, αφού άμεσα θα ξεκινήσει η ρύθμιση των 120 δόσεων.

Οι εισφορές που καλούνται να πληρώσουν οι πιο πάνω επαγγελματικές κατηγορίες είναι οι εξής:

  • Οι ασφαλισμένοι του πρώην ΤΣΜΕΔΕ (μηχανικοί), του πρώην ΤΣΑΥ (υγειονομικοί) και του πρώην ΟΓΑ (αγρότες) θα πληρώσουν τις εισφορές του β’ εξαμήνου του 2016.
  • Οι ασφαλισμένοι του πρώην ΤΑΝ (δικηγόροι) θα πληρώσουν τις εισφορές για ολόκληρο το 2016.