Εύη Χριστοφιλοπούλου: Απογοητευτικές οι διαπραγματεύσεις για τις συντάξεις χηρείας

«Οι πληροφορίες για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές σχετικά με τις συντάξεις χηρείας είναι τουλάχιστον απογοητευτικές», αναφέρει σε δήλωσή της η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Με τον αντιασφαλιστικό και άδικο νόμο Κατρούγκαλου», τονίζει η κ. Χριστοφιλοπούλου, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δέχθηκε αυτό που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν απορρίψει! Την απαίτηση των δανειστών να πετσοκοπούν οι συντάξεις χηρείας (στο 50%)! Τώρα, αφού, υποτίθεται, διαπραγματεύθηκαν επιβάλουν πλαφόν και θα τις “αυξήσουν”(!) στα 360 €».

Και συνεχίζει: «Νομίζουν ότι με ψίχουλα και ελεημοσύνη θα λύσουν το πρόβλημα που δημιούργησαν; Οι χήρες και οι χήροι, που τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται έξω από το υπουργείο Εργασίας, ως έσχατη εκδήλωση της διαμαρτυρίας τους, δεν αξίζουν την απαξίωση που τους επιφύλαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη με Τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, πρότεινε την επαναφορά της προηγούμενης ρύθμισης: η σύνταξη χηρείας να ανέρχεται στο 70% της σύνταξης του θανόντος και να αρθεί η αναστολή ή η διακοπή χορήγησής της βάσει ηλικίας. Η κ. Αχτσιόγλου απέρριψε την πρότασή μας. Την καλούμε να αποκαταστήσει την αδικία και να επαναφέρει τις συντάξεις χηρείας στο προϊσχύον καθεστώς», καταλήγει η κ. Χριστοφιλοπούλου.