Ημερίδα στις Βρυξέλλες για το μέλλον των συνταξιοδοτικών συστημάτων

Την ερχόμενη Τρίτη, 30 Ιανουαρίου (09.00-12.30), στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL), με θέμα «Η Συνταξιοδότηση σε καιρούς κρίσης – Ποιο το μέλλον των συνταξιοδοτικών μας συστημάτων;».

Η ημερίδα πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, καθώς και της ανεξάρτητης ευρωβουλευτού, Σοφίας Σακοράφα και της ευρωβουλευτού, Λίντια Σένρα από την Εναλλακτική Αριστερά της Γαλικίας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανταλλαγή εμπειριών από χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, που τους επιβλήθηκαν σκληρές περικοπές και αντιλαϊκά μέτρα από την Τρόικα στο πλαίσιο μιας υποτιθέμενης διάσωσης.

Ταυτόχρονα και στην κατεύθυνση της ανατροπής ενός πραγματικού κοινωνικού αδιεξόδου που βιώνει η ευαίσθητη ομάδα των συνταξιούχων συμπολιτών μας, θα διατυπωθούν προτάσεις για τη βιωσιμότητα των δημόσιων συνταξιοδοτικών συστημάτων σε περιόδους κρίσης.

Διακεκριμένοι καθηγητές πανεπιστημίου, πολιτικοί, εργατολόγοι και συνδικαλιστές θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους και θα συμμετέχουν στο διάλογο.