Κατάργηση της ρύθμισης για τις συντάξεις χηρείας ζητά ο Δ. Στρατούλης

Την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης με την οποία τίθενται ηλικιακά κριτήρια στη χορήγηση συντάξεων χηρείας ζητά ο Δημήτρης Στρατούλης.

Το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) και πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν ο σύλλογος συζύγων θανόντων ΑΞΙΑ (Αξιοπρέπεια – ισότητα – αλληλεγγύη) και άλλοι 35 κοινωνικοί φορείς.

Χαρακτήρισε «απαράδεκτη, αντισυνταγματική και ηλικιακά ρατσιστική» τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, συνεχάρη τους εμπνευστές της συγκέντρωσης και τόνισε ότι η ΛΑΕ στηρίζει τον αγώνα που γίνεται «κατά των απάνθρωπων ρυθμίσεων του άρθρου 12 του νόμου 4387/2016, που αφορά την κατάργηση συντάξεων χηρείας με ηλικιακά κριτήρια καθώς και τη δραστική μείωση όλων των συντάξεων χηρείας».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νέο Ασφαλιστικό εάν ο επιζών σύζυγος είναι κάτω των 55 ετών λαμβάνει σύνταξη χηρείας για μία τριετία και η συγκεκριμένη παροχή επαναχορηγείται μόλις ο δικαιούχος γίνει 67 ετών. Ακόμη χειρότερα, εάν ο δικαιούχος, επιζών σύζυγος είναι κάτω των 52 ετών, τότε δεν λαμβάνει καθόλου το συγκεκριμένο βοήθημα, πλην εξαιρέσεων (π.χ. περιπτώσεις αναπηρίας ή προστατευόμενων τέκνων).