Καταβάλλονται 5.000 νέες επικουρικές συντάξεις και 5.000 εφάπαξ το Μάιο

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα του asfalistiko.gr, από τις 5 Απριλίου, το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) θα απονείμει τις επόμενες μέρες άλλες 5.000 επικουρικές συντάξεις.

Επίσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντός του Μαΐου το ΕΤΕΑΠ θα προχωρήσει και στην πληρωμή περίπου 5.000 εφάπαξ.

Θυμίζουμε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, αυτή τη στιγμή είναι σε εκκρεμότητα 100.000 επικουρικές συντάξεις και 36.000 εφάπαξ.

Η νέα πληρωμή επικουρικών συντάξεων εντάσσεται στη διαδικασία που ξεκίνησε πριν από δύο μήνες, η οποία έχει ως στόχο κάθε μήνα να ελέγχονται και να απονέμονται στους δικαιούχους περίπου 5.000 επικουρικές.

Με δεδομένο ότι η τρόικα είναι στη Αθήνα για την τέταρτη αξιολόγηση, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και οι διοικήσεις των Ταμείων θέλουν να δείξουν ότι η απονομή των συντάξεων προχωρά κανονικά, αφού και το συγκεκριμένο θέμα εντάσσεται στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες και ο ΕΦΚΑ έχει πάρει έκτακτη χρηματοδότηση από τους δανειστές ώστε να επιταχύνει την απονομή νέων συντάξεων.

Οι τρόικα, όπως είναι αναμενόμενο, θα ζητήσει στοιχεία για το εάν τηρήθηκαν τα συμφωνημένα, τα οποία -μεταξύ άλλων- προέβλεπαν ότι θα έπρεπε να έχουν απονεμηθεί όλες οι κύριες συντάξεις για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν το 2016 και το 30% των αιτήσεων που υποβλήθηκαν το 2017.