Συνεχίζονται για 8η μέρα οι κινητοποιήσεις-καταλήψεις κτιρίων του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ

Φωτό αρχείου

Συνεχίζονται και σήμερα, Τρίτη 13 Νοεμβρίου, για όγδοη μέρα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ (ΟΑΕΕ), με την πραγματοποίηση καταλήψεων από τις 7 το πρωί στο κεντρικό κτίριο του ΕΦΚΑ (Αγ. Κωνσταντίνου 8) και στις Περ/κες Διευθύνσεις Κέντρου Αθήνας (Πειραιώς 46-48), Δυτικής Αττικής (Αγ. Κωνσταντίνου 5) και Ανατολικής Αττικής (Καραγιώργη 4 Ν. Ηράκλειο) του ΟΑΕΕ.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΑΕΕ, «το άμεσο αίτημά μας αφορά στην ενίσχυση με προσωπικό των υποστελεχωμένων περιφερειακών υπηρεσιών, υπεύθυνων για την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων πολιτών. Προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση καλούμε τη Διοίκηση και την πολιτική ηγεσία να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες που αφορούν στη διαχείριση και διάθεση του προσωπικού εντός και εκτός ΕΦΚΑ».

«Σ’ αυτή τη συνολική βάση θέσαμε το ζήτημα από την πρώτη μέρα, αρνούμενοι να συζητήσουμε το ενδεχόμενο μεταφοράς προσωπικού από αντίστοιχες Υπηρεσίες οποιουδήποτε άλλου πρώην ταμείου. Ό,τι άλλο διαρρέεται η υπονοείται και αφορά μια δήθεν “τυφλή” απαίτηση του συλλόγου μας για μεταφορά προσωπικού χωρίς προϋποθέσεις και περιορισμούς είναι “ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΨΕΜΑ”, καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

Στηρίζει η ΑΔΕΔΥ

Η ΑΔΕΔΥ «στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΑΕΕ και της ΠΟΠΟΚΠ που από τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018 και για 8η μέρα πραγματοποιούν κατάληψη στα κτίρια του ΟΑΕΕ. Διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση των υπηρεσιών και τα συγκεκριμένα είναι τα πιο υποστελεχωμένα κέντρα του ΕΦΚΑ. Οι ελλείψεις είναι τέτοιες, ώστε να καλούνται μόλις 6 εργαζόμενοι να εξυπηρετήσουν 22.000 ασφαλισμένους. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο κ. Πετρόπουλος ανέλαβε διοικητής του ΟΑΕΕ και οι αντίστοιχες υπηρεσίες είχαν 14 εργαζόμενους, ο ίδιος μιλούσε για την ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού για να μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

«Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΕΕ έχουν μεγάλη ευθύνη, καθώς όχι μόνο δεν ενισχύουν αλλά αποψιλώνουν με πελατειακές μετακινήσεις το ελάχιστο προσωπικό και αφήνουν εργαζόμενους και ασφαλισμένους “στο έλεός τους”», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ. «Είναι οι ίδιοι που κάνουν πως νοιάζονται για το ότι δεν βγαίνουν γρήγορα οι συντάξεις των συνταξιοδοτούμενων. Η πολιτική της συρρίκνωσης του Δημοσίου που επιβάλουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και οι θεσμοί μαζί με την ενοποίηση των ταμείων χωρίς προϋποθέσεις και χρηματοδότηση, οδηγεί στην αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και στην εγκατάλειψη των υπηρεσιών Κοινωνικής Ασφάλισης και των εργαζόμενων σ αυτές».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «στηρίζει το αίτημα για άμεση ενίσχυση του ΕΦΚΑ με επιπλέον προσωπικό για να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάρρευση και απαιτούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την ενίσχυση και των ασφαλιστικών ταμείων και όλων των δημόσιων παροχών και υπηρεσιών, οι οποίες πλήττονται από τις περικοπές των μνημονίων και απειλούνται με κατάρρευση και ιδιωτικοποίηση».