Καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας – Πώς θα γίνεται η ταυτοποίηση των ασφαλισμένων – Ολόκληρη η τροπολογία

Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας με την οποία καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των μελών της οικογένειάς τους.

Την τροπολογία κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος ήδη από τις 24 Ιανουαρίου 2019, μιλώντας σε ημερίδα για το μετασχηματισμό της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), είχε πει ότι στόχος είναι «η άμεση κατάργηση των βιβλιαρίων ασθενείας με την θέσπιση της ταυτοποίησης των ασφαλισμένων μέσω του ΑΜΚΑ και της πιστοποιημένης υπογραφής τους.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, «με την προτεινόμενη ρύθμιση καταργείται πλέον και οριστικά η χρήση του έντυπου βιβλιαρίου υγείας, καθώς πλέον έχει θεσπιστεί ηλεκτρονικό σύστημα συνταγοράφησης και καταχώρησης των δεδομένων υγείας στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας».

Πλέον η ταυτοποίηση των ασφαλισμένων θα γίνεται με τον ΑΜΚΑ και με οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο αποδεικνύει την ταυτότητά τους (αστυνομική ταυτότητα, άδεια οδήγησης κ.λπ.)

Δείτε εδώ την τροπολογία