Κατατέθηκε η (ν)τροπολογία για τα αναδρομικά – Η κυβέρνηση «καθαρίζει» δίνοντας ψίχουλα στους συνταξιούχους

Κατατέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, η επίμαχη τροπολογία, με την οποία ρυθμίζεται η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών ποσών για τους συνταξιούχους. Μια τροπολογία, πάντως, που δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι λύνει, καθώς τονίζεται ότι με το ποσό που θα δοθεί, ως επιστροφή αναδρομικών για τους συνταξιούχους, καλύπτονται όλες οι απαιτήσεις τους! Άρα, δεν χορηγείται ένα ποσό της τάξης των 900 εκατ. ευρώ μόνο για τις επιστροφές που αφορούν τις κύριες συντάξεις, αλλά τα 900 εκατ. ευρώ αφορούν και τις επιστροφές για τις επικουρικές και για τα δώρα…

Επίσης, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η τροπολογία περιορίζεται στους συνταξιούχους που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και δεν περιλαμβάνει εκείνους του δημοσίου. Ο λόγος είναι ότι για τους συνταξιούχους του δημοσίου δεν έχει ακόμα υπάρξει η τελική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ουσιαστικά, με την τροπολογία αυτή, η κυβέρνηση «ανοίγει τον ασκό του Αιόλου» για νέες αγωγές συνταξιούχων, οι οποίοι θα διεκδικήσουν το σύνολο του ποσού που τους οφείλεται. Άλλωστε, στην ίδια τροπολογία, επισημαίνεται ότι για όσους συνταξιούχους έχουν εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, σε σχέση με τα αναδρομικά, αυτές δεν επηρεάζονται από την τροπολογία.

Άρα οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις θα συνεχιστούν κανονικά και όταν προκύψουν τελεσίδικες αποφάσεις, οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας θα λάβουν το σύνολο του ποσού! Υπενθυμίζεται ότι συνολικά ανέρχονται στις 250.000 οι συνταξιούχοι που έχουν προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια κατά των περικοπών της μνημονιακής περιόδου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι με την τροπολογία αυτή, η κυβέρνηση «αδειάζει» τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα επέμενε ότι δεν χρειάζεται οι συνταξιούχοι να καταθέσουν αγωγές. Τώρα, αποδεικνύεται ότι όσοι είχαν καταθέσει αγωγές, είναι πολύ πιθανό να λάβουν σημαντικά υψηλότερα ποσά, από τους υπόλοιπους…

Δείτε εδώ την τροπολογία