Κινητοποιήσεις για τις αλλαγές στο εφάπαξ

Κινητοποιήσεις για το εφάπαξ οργανώνουν κλαδικές ομοσπονδίες που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που συντελούνται στην καταβολή του στον ιδιωτικό τομέα.

Με αφορμή τη συζήτηση στο ΣτΕ (Δευτέρα 8 Μαΐου) ύστερα από προσφυγή που κατέθεσε το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα, τα συνδικάτα ετοιμάζουν συγκέντρωση την ίδια ημέρα (11 το πρωί) στην έδρα του τ. ΤΑΠΙΤ, Ακαδημίας 58.

η συμμετοχή τους έχουν δηλώσει: Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, Ομοσπονδία Εργατών Τεχνιτών και Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος, Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος, Ένωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ.

Όπως σημειώνουν οι συνδικαλιστές, το υπουργείο Εργασίας έχει πετύχει «καθοριστικά χτυπήματα στο εφάπαξ του Ιδιωτικού Τομέα με αρπαγή των εισφορών, των αποθεματικών και της περιουσίας, χωρίς μελέτες και δημόσια διαβούλευση, καταργώντας κάθε έννοια οικονομικής και λογιστικής αυτοτέλειας των Τομέων, την ίδια ώρα που επέβαλαν αυθαίρετα το νέο κούρεμα και απονέμουν με το σταγονόμετρο τις παροχές, αυξάνουν την εισφορά της Πρόνοιας στους παλαιούς ασφαλισμένους».