Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου η παραλαβή των δελτίων

Μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου έχουν περιθώριο για να παραλάβουν τα δελτία τους όσοι κληρώθηκαν να συμμετάσχουν στα φετινά προγράμματα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού του ΟΓΑ.

Σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό δόθηκε παράταση μίας ημέρας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού η παραλαβή των δελτίων μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε ΚΕΠ. Το ίδιο ισχύει και για τα Δελτία Θεάματος του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ.

Σχετικά με τη διαδικασία, προκειμένου να παραλάβουν τα δελτία τους οι κληρωθέντες των προγραμμάτων Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού, πρέπει να προβούν σε κράτηση δωματίου και να παραλάβουν την επιβεβαίωση κράτησης (voucher) από το κατάλυμα της επιλογής τους. Μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου πρέπει να εισέρχονται στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ με τίτλο «καταχώρηση κράτησης δωματίου» και να καταχωρούν οι ίδιοι, ή μέσω των ΚΕΠ, τα στοιχεία της κράτησης. Στη συνέχεια μπορούν να παραλάβουν τα δελτία τους από τα ΚΕΠ. Η παραλαβή των δελτίων μπορεί να γίνει αυθημερόν με αναμονή 30 περίπου λεπτών. Στα δελτία θα εμφανίζονται τα στοιχεία του καταλύματος στο οποίο έχει γίνει η κράτηση.

Σημειώνεται ότι οι κατάλογοι των συμβεβλημένων με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ επιχειρήσεων για όλα τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr (ηλεκτρονικές υπηρεσίες-κλάδος αγροτικής εστίας).

Από τις 15/9/2017, τα αδιάθετα δελτία στα οποία συμπεριλαμβάνονται και εκείνα που δεν παρελήφθησαν από τους κληρωθέντες δικαιούχους, θα διανέμονται με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, σε όσους από τους δικαιούχους υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα αντίστοιχα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ έτους 2017.