Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Την Παρασκευή η πληρωμή σε 282.901 δικαιούχους

Και επίσημα το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) θα γίνει την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017.

Θα πληρωθεί συνολικά το ποσό των 64.430.449,43 ευρώ σε 282.901 δικαιούχους και αφορά συνολικά 630.869 άτομα. Η πληρωμή αυτή αφορά αιτήσεις που εγκρίθηκαν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.