Κυβερνητικός αξιωματούχος: Η μείωση συντάξεων θα εφαρμοστεί κανονικά το 2019!

Σκωτσέζικο ντους από κυβερνητικό αξιωματούχο μετά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικας για τα δημοσιονομικά.

Αν και για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων τόνισε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πιάνονται οι στόχοι για το 2018-2019 και υπό συζήτηση είναι μόνο το μέγεθος της υπέρβασης, που θα επιτρέψει μειώσεις φόρων και στοχευμένες παρεμβάσεις στις δαπάνες», την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι τα συμπεφωνημένα (δηλαδή, μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου το 2019 και το 2020ς) θα εφαρμοστούν. Ωστόσο, όπως επισήμανε, προβλέπεται δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα λόγω των αντίμετρων που θα λάβει η κυβέρνηση.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε, επίσης, ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για πρόωρη μείωση του αφορολογήτου.

Επίσης, είπε ότι η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις προβλέψεις για την πορεία του ΑΕΠ εφέτος στο 2%- 2,1% και οι συγκεκριμένες αναθεωρήσεις ελήφθησαν υπόψη για τη συμφωνία με τους θεσμούς στα δημοσιονομικά.

Τέλος, ο κυβερνητικός αξιωματούχος εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), λέγοντας χαρακτηριστικά «μην έχετε καμία αμφιβολία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διαβάστε και: