ΛΕΠΕΤΕ: Πληρώνονται αύριο οι συνταξιούχοι της Εθνικής – Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα της τράπεζας

Φωτό: asfalistiko.gr

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) πληρώνονται αύριο οι περίπου 16.000 συνταξιούχοι του Λογαριασμού Επικούρησης της Εθνικής Τράπεζας (ΛΕΠΕΤΕ). Το Α’ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε το αίτημα της διοίκησης της Τράπεζας που ζητούσε να ακυρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση και έτσι μπλόκαρε τη διαδικασία.

Του χάρη Δημητρίου

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αύριο, Τρίτη 2 Ιουλίου, το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), στο οποίο έχουν υπαχθεί οι συνταξιούχοι του ΛΕΠΕΤΕ θα πιστώσει στους λογαριασμούς τους τα ποσά που τους αναλογούν από τη σύνταξη του μηνός Ιουλίου, μαζί με τα αναδρομικά του α’ εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα υποχρεώνεται να καταβάλλει άμεσα στο ΕΤΕΑΕΠ ένα ποσό της τάξης των 36 εκατ. ευρώ, όπως ορίζει η υπουργική απόφαση που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως προανήγγειλε ο κ. Πετρόπουλος μιλώντας το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», θα αρθεί η ασφαλιστική ενημερότητα της Εθνικής Τράπεζας…