ΛΕΠΕΤΕ: Πρόταση για «πετσοκομμένη» επικούρηση ετοιμάζει η Εθνική Τράπεζα

Συμβιβαστική πρόταση προς τους εργαζόμενους και προς τους συνταξιούχους, για να συνεχιστεί η λειτουργία του Λογαριασμού Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ), προανήγγειλε νωρίτερα σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς.

Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, με θέμα την ανάλυση του πλάνου μετασχηματισμού της Τράπεζας, ο κ. Μυλωνάς αποκάλυψε ότι στις προθέσεις της διοίκησης είναι να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του Λογαριασμού με ένα ποσό στα επίπεδα των 35 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο CEO της Εθνικής έκανε λόγο για ανάγκη να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, στην οποία θα συμφωνούν τόσο οι συνταξιούχοι, όσο και η κυβέρνηση. Εκτίμησε, πάντως, ότι κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται ως τώρα, εξαιτίας όπως είπε των υψηλών απαιτήσεων των συνταξιούχων… Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι με το ποσό που επιθυμεί να καταβάλλει η Τράπεζα θα μπορούν οι συνταξιούχοι να συνεχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους, η οποία όμως θα είναι αισθητά μειωμένη, σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και 20 μήνες, οι 16.500 συνταξιούχοι της Εθνικής δεν λαμβάνουν επικούρηση από το ΛΕΠΕΤΕ, αφού η Τράπεζα έπαψε να χρηματοδοτεί το συγκεκριμένο Λογαριασμό, ο οποίος στηρίζεται πια μόνο στις εισφορές των εργαζομένων. Για να καταστεί εφικτό να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του ΛΕΠΕΤΕ, πρέπει το συνολικό έσοδο για τον Λογαριασμό, σε ετήσια βάση να φτάνει στα επίπεδα των 100 εκατ. ευρώ…