Μαζικότητα και παλμός στη συγκέντρωση των συνταξιούχων – Στις 15 Δεκέμβρη το επόμενο «ραντεβού»

Πηγή: 902.gr

Μαζικότητα και παλμό είχαν οι σημερινές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από το κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, OAEE, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ και συμμετείχαν συνταξιούχοι από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και νησιά διαδήλωσαν το πρωί της Τρίτης 20 Νοέμβρη, στην Αθήνα διεκδικώντας ό,τι τους έχει αφαιρεθεί.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου οι συνταξιούχοι επέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις των συνταξιούχων, οι οποίες, όπως είπε, δείχνουν την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, «γιατί είναι δικές μας οι συντάξεις και θα παλέψουμε, μέχρι το τέλος».

Σε ερώτηση για τα αναδρομικά, ο κ. Κουμπούρης επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει πολιτική ευθύνη να δώσει λύση και να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις για όλους τους συνταξιούχους, ώστε μην τρέχουν για αιτήσεις και να πληρώνουν μεγαλοδικηγορικά γραφεία, για να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε».

Τέλος, ο κ. Κουμπούρης κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 15 Δεκέμβρη στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, αλλά και στην απεργία στις 28 Νοέμβρη.