Μαρίνος τέλος από τον ΕΦΚΑ – Αποσύρθηκε μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις!

Ολική ανατροπή στην υπόθεση της τοποθέτησης νέου διοικητή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Ο «εκλεκτός» του υπουργείου Εργασίας, Στάθης Μαρίνος, πριν από λίγο έστειλε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επιστολή με την οποία αποσύρει την υποψηφιότητά του!

Έτσι, η προγραμματισμένη συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής ακυρώνεται και, φυσικά, η θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ παραμένει κενή.

Ο κ. Μαρίνος στην ουσία οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, μετά το σάλο που προκλήθηκε χθες, όταν σε συνεδρίαση της ίδιας Επιτροπής, αποκαλύφθηκε ότι, ενώ ο ίδιος εργαζόταν ως σύμβουλος στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), είχε επιχείρηση και ο συνεταίρος του έπαιρνε δουλειές με απευθείας ανάθεση, από την… ΗΔΙΚΑ!

Όπως ήταν αναμενόμενο η επιλογή Μαρίνου για τη θέση του διοικητή στο υπερ – ταμείο κύριας ασφάλισης, «κάηκε» πολύ νωρίς. Το θέμα ανέλαβε από το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου και τελικά, φαίνεται ότι επιλέχθηκε η λύση του «βελούδινου διαζυγίου» με την επιστολή απόσυρσης της υποψηφιότητας από τον ίδιο.

Πρόκειται για ξεκάθαρη πολιτική «γκάφα» του υπουργείου Εργασίας, που πιστώνεται εν πολλοίς στην αρμόδια υπουργό, Έφη Αχτσιόγλου, αφού ασφαλείς πληροφορίες θέλουν, να στήριζε έως την ύστατη ώρα την επιλογή Μαρίνου…

Στον αντίποδα, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, από νωρίς το πρωί, φάνηκε να κρατάει αποστάσεις, αφού εξέφραζε, ανεπίσημα, άγνοια για το επιχειρηματικό background του μέχρι χτες υποψηφίου για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ.

Πάντως, μετά το διήμερο αλαλούμ, η θέση παραμένει κενή εδώ και δύο εβδομάδες, λόγω της αποπομπής του Θανάση Μπακαλέξη. Ως φαίνεται θα παραμείνει κενή για λίγο καιρό ακόμα, την ώρα που ο ΕΦΚΑ καλείται να διαχειριστεί ουκ ολίγα λειτουργικά προβλήματα, που ταλαιπωρούν χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους…