ΑΔΕΔΥ: «Ψαλίδι» έως και 40% στις συντάξεις που βγαίνουν με το νόμο Κατρούγκαλου

Μειωμένες έως και κατά 465 ευρώ το μήνα είναι οι συντάξεις που βγαίνουν με βάση το νόμο Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η οποία δημοσιοποιεί και απόφαση συνταξιοδότησης με βάση το νόμο Κατρούγκαλου (δείτε τη πιο κάτω), η μείωση, σε σχέση με τον προηγούμενο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, για τους περίπου 200.000 ασφαλισμένους που συνταξιοδοτήθηκαν έως τώρα με τις διατάξεις του νέου νόμου αγγίζει σε κάποιες περιπτώσεις και το 40% το μήνα.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ υπάρχει περίπτωση ασφαλισμένου, ο οποίος λόγω εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου, αναγκάζεται να παίρνει σύνταξη μειωμένη κατά 464,97 ευρώ το μήνα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη συνταξιοδοτική απόφαση που δημοσίευσε η ΑΔΕΔΥ, με βάση τις παλαιότερες διατάξεις υπολογισμού της σύνταξης (ν.3863/2010), ο εν λόγω συνταξιούχους θα έπρεπε να λαμβάνει 1574,02 ευρώ το μήνα. Όμως με βάση το νέο τρόπο υπολογισμού υποχρεώνεται να λαμβάνει 1019,05 ευρώ. Άρα έχει απώλειες 464,97 ευρώ, σε μηνιαία βάση.

Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «επιχείρηση παραπλάνησης της κοινής γνώμης» και χαρακτηρίζει «νόμο – σφαγείο» το νόμο Κατρούγκαλου. Καταγγέλλει επίσης τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι ενώ εφαρμόζει το σχετικό νόμο με συνέπεια να μειώνονται δραματικά οι νέες συντάξεις «πανηγυρίζει για την αναστολή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς των παλιών ασφαλισμένων, για το 2019»…

Ιδού η συνταξιοδοτική απόφαση που δημοσίευσε η ΑΔΕΔΥ: