Με αναμμένα κεριά διαμαρτυρήθηκαν οι συνταξιούχοι έξω από το ΣτΕ (video & φωτό)

Φωτό: asfalistiko.gr

Εκατοντάδες συνταξιούχοι συμμετείχαν στη νέα συγκέντρωση που οργανώθηκε σήμερα το απόγευμα έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση που διέρρευσε και η οποία με οριακή πλειοψηφία φαίνεται να απορρίπτει τις προσφυγές, κρίνοντας συνταγματικό τον επανυπολογισμό των συντάξεων και τις περικοπές της προσωπικής διαφοράς που επιβάλλει ο νόμος Κατρούγκαλου από 1/12019.

Στην κινητοποίηση που οργάνωσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) οι συγκεντρωμένοι με αναμμένα κεριά διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην απόφαση του ΣτΕ, με τους περισσότερους να ζητούν δίκαιη δίκη, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι οι διαρροές δεν αποτελούν απόφαση, επισημαίνοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά μέχρι την επίσημη έκδοση της απόφασης.

Η χτεσινή, μάλιστα, παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ, ο οποίος κατήγγειλε τα μνημόνια κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περικοπή μισθών και συντάξεων, ενισχύει την εκτίμηση των συνταξιούχων ότι οι συνεχείς κινητοποιήσεις μπορούν να έχουν αποτέλεσμα. Μάλιστα, το ΕΝΔΙΣΥ ανακοίνωσε και νέα συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ για την ερχόμενη Τετάρτη, 23 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα.

Ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ, Νίκος Χατζόπουλος, μιλώντας στους συνταξιούχους τόνισε ότι «εμείς δεν πάμε να τρομοκρατήσουμε τη Δικαιοσύνη. Εμείς θέλουμε δίκαιη δίκη» και συμπλήρωσε: «Όταν καταθέσαμε την αίτηση στο ΣτΕ το 2016 δεν είπαμε τίποτα παράλογο. Είπαμε αυτό που είπε χτες ο πρόεδρος του ΣτΕ, ότι οι συνταξιούχοι πάμε για φτωχοποίηση. Πάνε να μας τα πάρουν όλα. Ήδη μας έχουν πάρει 67 δισ. και κάθε μήνα παίρνουν ένα δισ.».

Στη συνέχεια ο κ. Χατζόπουλος έκανε αναφορά στην απόφαση του μισθοδικείου, με την οποία ομόφωνα βγήκε αντισυνταγματικός ο νόμος Κατρούγκαλου, επισημαίνοντας ότι μέχρι την έκδοση της επίσημης απόφασης του ΣτΕ δεν έχει κλείσει τίποτα και κάλεσε τους συνταξιούχους να κινητοποιηθούν και να συμμετάσχουν μαζικά στη νέα συγκέντρωση που ανακοίνωσε για την άλλη Τετάρτη.

Στη συγκέντρωση το παρών έδωσαν και πολλά μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞΙΑ, που δίνουν το δικό τους αγώνα ενάντια στις άδικες περικοπές που επιβάλλει ο νόμος Κατρούγκαλου στις συντάξεις χηρείας.

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή συγκέντρωση των συνταξιούχων έξω από το ΣτΕ